Zuiverend dieet

Als je je lichaam wilt zuiveren kan dat op verschillende manieren. Vaak wordt er gedacht aan een aantal dagen alleen water drinken, maar dat helpt niet altijd. Het is bij een zuiverend dieet belangrijk dat je je aan vier regels kunt houden. Allereerst is het zo dat je groenten en fruit moet overdrijven.
Deze moet je dus veel eten, en hierbij moet je alcoholische dranken, koffie en suiker vermijden. Daarnaast is het belangrijk dat je tenminste één liter water per dag drinkt en groente thee en andere kruiden theeën drinkt. Deze zuiveren het lichaam namelijk allemaal.

Het voordeel van dit zuiverende dieet is dat je best veel mag eten, en hierdoor dus geen honger krijgt. Maar het nadeel van het zuiverende dieet is dat je bij deze kuur een tekort kunt ontwikkelen voor belangrijke voedingsstoffen, dit treedt dan wel pas op, op de langere termijn en kan dus voorkomen worden door op tijd te stoppen met het dieet. Of het dieet af en toe te staken en weer twee gewone weken er tussen te doen, waarin je alles mag eten en drinken.

Het zuiverend dieet is belangrijk, en kan door iedereen wel eens gevolgd worden. Het is namelijk niet goed wat er allemaal in ons eten en drinken wordt gestopt, en daarom is zuiveren wel eens belangrijk. Er zit bijvoorbeeld in alle maaltijden suiker en dat is niet goed voor ons lichaam. Door alle stoffen kan ons lichaam vergiftigd raken, en hierdoor krijg je diverse kwaaltjes, bijvoorbeeld vermoeidheid. Het is belangrijk dit tegen te gaan en je lichaam regelmatig te zuiveren.

This entry was posted in Gezonde gewoontes, Ontgiften / detox and tagged , . Bookmark the permalink.