Prodiet proteïnedieet

ProDiet is een proteïne dieet gebaseerd op maaltijdvervangers. ProDiet stelt dat men tijdens de kuur 85 tot 90% van de vetmassa verbrandt, terwijl men hun spiermassa behoudt. Het dieet bestaat uit vier fasen.

Fase één is de actieve fase, de afslankingsfase. Tijdens deze fase neem je vooral eiwitrijke producten, geen koolhydraten of suikers en twee grote porties groenten per dag. Een heel aantal voedingsmiddelen wordt tijdens deze periode verboden. Zo mogen light producten, fruit, granen, peulvruchten en alcohol absoluut niet meer.

De tweede fase is de gematigde fase. Tijdens de gematigde fase komt er meer variatie in het menu. Zo mag je ‘s avonds of ‘s middags een eiwitrijke maaltijd. Hierbij moet je denken aan magere vlees- of vissoorten. Nu neem je drie tot vier eiwitsupplementen per dag.

Fase drie is de overgangsfase. In deze fase moet een gepast ritme gevonden worden. Daarom vindt deze fase plaats in drie stappen. In de eerste stap komen de graanproducten terug op het menu. Tijdens de tweede stap zijn dit de zetmeelproducten en uiteindelijk mag je tijdens de derde stap weer fruit eten. De eiwitsupplementen worden afgebouwd.

Tijdens de laatste fase, de stabilisatiefase, is het de bedoeling dat het streefgewicht behouden blijft. Eigenlijk stopt de laatste fase dan ook nooit.

De ProDiet producten zijn uitsluitend verkrijgbaar via de ProDiet webwinkel. Daar kun je bijvoorbeeld een startpakket bestellen. Dit hoeven niet alleen saaie producten te zijn. Zo zijn er smoothies, desserts, pannenkoeken, chocoladepasta en magnetronmaaltijden te verkrijgen.

This entry was posted in Eiwitrijk, Maaltijdvervangers and tagged , , . Bookmark the permalink.