Vegetarisch dieet

Het vegetarisch dieet is een dieet dat verdeeld kan worden over zeven dagen. Het wordt daarom ook wel het vegetarisch zeven dagen dieet genoemd. Het bestaat uit een drietal van principes.

Allereerst is het zo dat je elke dag een ontbijt neemt, dit mag niet meer dan 200 calorieën bevatten. Ten tweede kies je een lunch die niet meer dan 300 calorieën kan bevatten en je diner (avondeten) bevat niet meer dan 450 calorieën. Er zijn diverse dagmenu’s te vinden in boeken en op websites. Hierin staan volop keuzemenu’s om je eten nog lekkerder te maken en om het goed elke dag te kunnen variëren. Het is bij dit dieet mogelijk dat je elke dag een snack neemt. Het gaat hier bij snacks natuurlijk niet om een frikadel of een kroket. Maar hier worden de volgende snacks onder andere mee bedoeld. 15 gram witte chocolade, 1 glas bier, 2 glazen cider, 1 glaasje droge witte of rode wijn, 2 vingers van een kitkat, 2 chocolaatjes, 50 gram gedroogd fruit, 2 stuks vers fruit, 2 havermoutkoekjes, 50 gram fruitsalade of 1 schaaltje magere vruchtenyoghurt.

Het gaat vrijwel altijd om gezonde snacks of snacks die iets toevoegen aan je dagelijkse voeding. Een beetje zout of alcohol mag best, maar niet teveel. Daarom staat de hoeveelheid snacks ook duidelijk beschreven in de boeken of op de websites waar meer informatie te vinden is over dit dieet. Het dieet is vrijwel gemakkelijk in zijn gebruik, vraagt niet extra veel inspanning en ook andere gezinsleden kunnen gemakkelijk meedoen met dit dieet.

This entry was posted in Caloriearm, Eetgewoontes, Gezonde gewoontes and tagged , , . Bookmark the permalink.