Alfa dieet

Het Alfa dieet is een dieet waarbij ze er van uit gaan dat je moet eten zoals de natuur alles heeft gemaakt. Het doelt er eigenlijk op dat de laatste jaren er steeds ongezonder gegeten wordt door mensen, er wordt steeds minder gekookt en veel mensen halen kant en klaar maaltijden. De meeste mensen zijn ook meer suikers gaan eten. Het is belangrijk volgens de grondlegger van dit dieet, Jan Guus Waldorp, dat er zoveel mogelijk gegeten wordt op de manier waarop de mensen dat honderden jaren geleden deden.

Daarom zijn de basisregels voor dit dieet ook dat je minimaal zes tot acht glazen water moet drinken per dag, dat je moet zorgen voor de juiste balans tussen de hoeveelheid vetten van Omega drie en van Omega zes. Daarnaast is het van belang dat je alleen natuurlijke suikers eet, en geen bewerkte suikers en geen geraffineerde suikers. Veel zeewier en groene bladgroenten eten is belangrijk, net zo min als dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt. Verder moet je er voor zorgen dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt en voedsel eet dat voldoende van het geheugenversterkende stofje choline bevat. Dit zit voornamelijk in eieren.

Granen en peulvruchten moet je niet teveel eten, daarentegen kun je dit vervangen door noten en zaden want deze zijn wel gezond! Je voedsel moet je niet kiezen op smaak, maar op geur en kleur! Hierbij kun je het beste zo veel mogelijk rauw of kort gekookt voedsel eten. Als alles te lang kookt gaan de vitaminen er uit en smaakt alles anders. Het is dus belangrijk dat je het kort kookt en liever nog rauw eet, zoals wortels.

This entry was posted in Ontgiften / detox and tagged . Bookmark the permalink.