Balans Slankclub

De Balans Slankclub organiseert al meer dan 25 jaar cursussen in vele plaatsen in Nederland. Leden van de cursus proberen gewicht te verliezen door middel van een puntensysteem. Dit systeem werkt voor veel mensen prettig, omdat niets verboden is. Wel is het de bedoeling niet een bepaald aantal punten te overschrijden. Dit aantal punten verschilt voor mannen, vrouwen en jongeren.

De cursus vindt plaats in groepsverband. Wekelijks gaat men naar de cursus, die ongeveer een uur duurt. Elke week komt er een ander onderwerp aan bod. Zo gaat het de ene keer over gezonder koken, en de andere keer over bewuster omgaan met voeding. Daarnaast wordt er gewogen. Het is de bedoeling iedere week een pond af te vallen.

Het motto van de Balans Afslankclub is met de pot mee eten zonder verboden voedsel, omdat de Balans Afslankclub vindt dat wat verboden is nog aantrekkelijker wordt. Het is dus niet alleen van belang goed leren om te gaan met gezonde voeding, maar ook leren om te gaan met minder gezonde voeding is zeer belangrijk als je een gezond gewicht wilt behouden. Om het behouden van je ideale gewicht makkelijker te maken, is er een maandelijkse controle.

De Balans Afslankclub is er in delen van Utrecht, Noord-Brabant, Noord-Limburg en Utrecht. Helaas kan dus niet iedereen naar een cursus. Toch is er geen nood. Via de verzendservice kun je voor een gering bedrag toch volgens het Balans puntensysteem afslanken. Zij sturen je dan een basispakket en een receptenboekje toe. Bij het basispakket hoort een puntentabel, om het tellen makkelijk en overzichtelijk te houden.

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding and tagged . Bookmark the permalink.