Groen dieet

Het groene dieet is opgestart door Christine Michon . Deze mevrouw is yogalerares en het hoofd van deze opleiding in Enschede. Zij denkt dat het groene dieet mensen zowel lichamelijk als geestelijk fitter maakt en da mensen zich als zij dit dieet volgen meer kunnen ontspannen. Het wordt ook wel een mono dieet genoemd. Dat wil zeggen dat je voor bepaalde voedingsmiddelen een keuze maakt, vanwege de “helende” werking.

Tijdens het groen dieet mag je alleen maar groene groenten eten. Dit mag je ook afwisselen of combineren met fruit. Hierbij kun je denken aan spruiten, olijven, gestoomde groenten, druiven, bonen, paprika, soepen, salades en bladgroenten. Ook komkommer en ander groen voedsel mag gewoon gegeten worden tijdens dit dieet.
Het dieet slaat volgens Christine Michon aan bij mensen met luchtwegproblemen, maar ook bij mensen met reumatische klachten of chronische vermoeidheid. Als mensen met deze klachten het dieet willen volgen moeten zij ook minimaal anderhalve liter water drinken per dag. Dit wordt gezien als proces van ontgiften.

Natuurlijk wordt er bij het groen dieet ook gelet op je spijsverteringsritme. Dat betekent dat je lichaam in een etmaal ongeveer acht uur nodig heeft om het gegeten voedsel op te nemen en te verwerken. Zo worden er acht uur geteld voor het verteren en dan weer acht uur om de reststoffen kwijt te raken. Bij dit dieet worden vaak eettijden aangehouden tussen 12 uur in de middag en acht uur in de avond. Het is een streng dieet wat gericht is op groen producten, er zijn veel goede ervaringen met het dieet en het lijkt direct aan te slaan, aldus ervaringsdeskundigen met het dieet.

This entry was posted in Ontgiften / detox and tagged . Bookmark the permalink.