GI dieet

Wil je een aantal kilo’s kwijt? Of wil je met een dieet starten en weet je niet goed hoe. Heb je als doel dat je af wilt slanken maar niet weet welk dieet voor jou geschikt is, dan kun je kijken naar het GI dieet. Deze afkorting staat voor Glycemische Index. Er wordt ook wel gesproken over de GI waarde. Deze waarde geeft de snelheid aan waarmee jouw voedsel wordt verteert en wordt omgezet in glucose. Dit wordt ook wel gezien als de energiebron van jouw lichaam.

Als je naar voedsel kijkt met een lage GI waarde, dan wil dat zeggen dat het voedsel langzaam wordt afgebroken, het wordt gelijkmatig in het spijsverteringskanaal afgebroken. Je hebt hierdoor een vol gevoel, en hebt dus langere tijd geen honger. Als je dit af wilt vallen is het goed als je dit soort voedsel eet, met een lage GI waarde. Het gaat hierbij om een combinatie met een laag caloriegehalte. Hierbij heb je weinig suiker en weinig vet. Het dieet is voor elke doelgroep gezond en je kunt het dus met meerdere mensen samen doen. Niet apart koken, nee voor het hele gezin.

Wil je dus een GI dieet volgen, zoek dan naar producten met weinig vetten en weinig suikers. Ga aan de slag en zoek een leuk groepje waarmee je dit samen kunt doen. Je kunt samen koken en houdt niet elke keer porties over. Je kunt met zijn allen het dieet leuk en draaglijk maken. Het is namelijk een dieet wat je goed vol kunt houden, omdat je veel producten gewoon mag eten.

This entry was posted in Koolhydraatarm, Vetarm and tagged . Bookmark the permalink.