Zumba

Zumba is een nieuwe fitness work-out. Het is te vergelijken met aerobics. Zumba is bedacht door Alberto Perez uit Miami. Hij is een Colombiaanse danser en choreograaf. Zumba betekent ‘snel bewegen’.

Vanuit de VS verspreidde de hype omtrent Zumba zich over de hele wereld. Het grote succes van Zumba is te danken aan het combineren van ‘Latin Dance’ met fitness, zodat men plezier heeft in bewegen. Wanneer je een groep Zumba-lessen ziet volgen, krijg je absoluut niet de indruk dat ze daar zijn om calorieën te verbranden, maar krijg je de indruk dat er een feestje gaande is.

De deelnemers bewegen op ritmische muziek en door de vereenvoudigde dansbewegingen is het door bijna iedereen makkelijk te volgen. Zumba is dus niet alleen voor jonge vrouwen, maar ook senioren, mannen en kinderen beleven hier veel plezier aan. Het hele lichaam komt tijdens Zumba in beweging. Hierdoor worden alle spieren getraind en verstevigd. Dit maakt Zumba een ideale sport om te beoefenen tijdens een dieet.

Bij bijna iedere sportschool kun je tegenwoordig Zumba volgen. Het is vele malen effectiever dan welk fitnessapparaat dan ook. Wanneer je een uur lang intensief mee doet met Zumba, kun je 1000 calorieën verbranden, maar voordat het zover is zul je eerst een conditie moeten opbouwen.

Wanneer je het niet ziet zitten deel te nemen aan lessen in een groep, kun je ook kiezen voor één van de Zumba dvd’s. Zo kun je voor de tv en in je eigen woonkamer aan de slag met Zumba. Als je goed je best doet, kun je zo een even goed resultaat bereiken.

This entry was posted in Fitness and tagged . Bookmark the permalink.