Diabetesdieet

Het diabetesdieet bestaat voornamelijk uit een gezonde voeding. Het is als je diabetes hebt belangrijk dat je extra gezond eet. Dit is belangrijk omdat je op deze manier hart- en vaatziekten deels kunt voorkomen, en er in elk geval iets aan kunt doen. Bij de voeding zijn er een aantal belangrijke aspecten, met name regelmaat is belangrijk. Hier gaat het er om dat je minimaal drie maaltijden per dag eet en tussendoor ook een aantal keer per dag iets eet. Koolhydraten zijn hierbij belangrijk, hiermee voorkom je schommelingen in de bloedglucose spiegel. Daarnaast is het belangrijk dat je zo min mogelijk verzadigd vet eet. Als je dit namelijk zoveel mogelijk kunt vermijden dan helpt het je om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Een gezond gewicht is ook belangrijk. Als je gewicht in orde is dan heeft dit een positief effect op de bloedglucose en het helpt hierdoor ook hart- en vaatziekten te voorkomen. Dus als je iets te zwaar bent, het is je heel veel waard als je een aantal kilo’s kwijt raakt.
Het is belangrijk dat je niet teveel suiker neemt en dit met mate inneemt. Als je teveel suiker neemt, kan het zijn dat je te snel aankomt. Dit geldt ook voor alcohol. Drink alcohol met mate, niet meer dan twee glazen alcohol per dag. Door teveel alcohol kan het bloedglucose gehalte namelijk ontregeld worden.

Voldoende voedingsvezels zijn ook belangrijk. Hierbij kun je denken aan vezels die zitten in groente, peulvruchten en fruit. Deze hebben namelijk een gunstige werking op zowel de bloedglucose als op het cholesterolgehalte in je bloed.

This entry was posted in Allergieën en ziekte and tagged , , . Bookmark the permalink.