Vetvrij dieet

Een vetvrij dieet is een dieet wat vijf dagen vetvrij moet zijn. Het wordt ook wel het Slender you dieet genoemd. Dit vetvrij dieet schrijft voeding voor per dag, en dan wel voor vijf dagen. Deze dagen zijn aan een gesloten. Daarnaast is het zo dat het dieet energiebeperkt is. Het start daarom ook met 1000 kcal op de eerste dag maar wordt verminderd tot de energie van ongeveer 50 kcal op de laatste, dus de vijfde dag.

Je kunt als je dat wilt tien dagen afvallen, hiervoor moet je dan drie weken bezig zijn en je houden aan de afspraken van het vetvrij dieet. Het mag ook maar maximaal drie weken gevolgd worden, daarna mag je drie weken weer normaal eten, hierbij zit alleen één dag, de maandag, waarop je moet lijnen. Als je weer drie weken normaal hebt gegeten, mag je weer drie dagen het vetvrij dieet volgen. Dit kun je doen tot je op jouw streefgewicht zit.

Het is belangrijk dat je elke ochtend een sinaasappel of een grapefruit eet, daarnaast een beschuit of een geroosterde boterham met koffie of thee, dan wel zonder suiker of melk. Tijdens het weekend mag je altijd normaal eten. Koffie, thee en water mogen onbeperkt worden gedronken, dan wel zonder suiker en melk. Het vlees dat je eet kan het beste per grill worden klaargemaakt en tijdens het dieet zelf is het belangrijk dat je veel water drinkt, te denken aan twee liter per dag.

Het dieet is goed te volgen met genoeg variatie. Veel drinken is belangrijk tijdens het vetvrij dieet, maar ook tijdens de normale eetdagen. Het is belangrijk dat je de maandag als lijndag aanhoudt, tijdens de ‘normale’ eetdagen.

This entry was posted in Vetarm and tagged , . Bookmark the permalink.