Bloedgroepdieet

Er is een dieet dat de naam bloedgroepdieet heeft gekregen. Het is eigenlijk een makkelijk dieet, je moet hierbij proberen de voedingsmiddelen te mijden die onverenigbaar zijn met de bloedgroep. Er is bij deze vorm van dieet geen goed voedsel of slecht voedsel. Maar er is voedsel dat wel of juist niet bij jouw bloedgroep past.

Maar dat dieet roept wel alertheid op. Als je namelijk voedsel gaat vermijden, dan roept dit afweerreacties op. Deze afweerreacties leveren een belangrijke bijdrage aan het ontlasten van jouw lichaam. Hierdoor wordt jouw immuunsysteem sterker, je krijgt er meer energie van en je wordt minder snel moe. Hierdoor wordt je stofwisseling beter, dit komt dan alsmede door het gewichtsverlies. Dit is dan ook het gevolg van alle stappen die je neemt.

Er zijn verschillende bloedgroepen, namelijk bloedgroep O en bloedgroep A. Daarnaast is er nog de bloedgroep B en de bloedgroep AB. Bij de eerste bloedgroep, bloedgroep O, is het zo dat deze mensen het beste eiwitten kunnen gebruiken en weinig koolhydraten. Hen wordt dan ook geadviseerd om juist veel vlees en vis te eten. Als zij tarwe gaan eten, dan kan dit problemen opleveren. Er zijn ook goede producten voor deze bloedgroep, hierbij kun je denken aan kabeljauw rund- en lamsvlees en tong. Daarnaast zijn walnoten, andijvie, uien en pruimen ook goed. Als je af wilt vallen moet je juist tong, gejodeerd zout, rood vlees, boerenkool, broccoli en zeegroenten eten. Wat je moet vermijden zijn tarwe, maïs, bloemkool, andere koolsoorten en spruiten.

This entry was posted in Allergieën en ziekte and tagged . Bookmark the permalink.