Bodyclinics

BodyClinics heeft verschillende vestigingen in Nederland. Bij BodyClinics kun je terecht als je wilt afvallen. De methode die door hen wordt toegepast is voor iedereen toegankelijk. Dit betekent dat zowel mensen met licht als met zwaar overgewicht daar terecht kunnen. Ook mensen met bijvoorbeeld diabetes of hoge bloeddruk kunnen meedoen met de BodyClinics methode. Bij twijfel is het verstandig contact op te nemen met de huisarts. Vrouwen die borstvoeding geven mogen niet meedoen bij BodyClinics.

Allereerst vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Samen met een coach bespreekt de cliënt zijn of haar medische geschiedenis en wordt de afvalmethode bepaald. Vervolgens moet de cliënt wekelijks terugkomen, zodat de week doorgenomen kan worden en het gewicht kan worden genoteerd. Deze wekelijkse samenkomst duurt totdat het streefgewicht is behaald. Toch houdt het hier niet op, want ook na het behalen van het streefgewicht kan de cliënt bij BodyClinics terecht voor coaching, zodat de cliënt niet snel terugvalt in zijn of haar oude patroon.

Het is de bedoeling dat de cliënt tijdens het afvallen voedingssupplementen van BodyClinics inneemt. BodyClinics stelt dat zo de spieren op peil blijven en de cliënt minder vermoeid of hongerig zal zijn. Suiker is tijdens de methode uit den boze. Zo wordt zelfs suikerhoudend fruit of groente weggelaten. Door de insulinespiegel laag te houden zou de cliënt minder trek hebben en ervoor zorgen dat de vetreserves niet worden uitgebreid. Ook met vet moet dus worden opgepast. BodyClinics biedt ook vetblokkers aan, zodat je wel uit eten kunt.

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding and tagged . Bookmark the permalink.