Allen Carr methode

Er zijn verschillende methoden die bekend zijn om te stoppen met roken maar niet alle methoden zijn even bekend of slaan aan. Met elke methoden zijn er zowel negatieve als positieve ervaringen, maar met de Allen Carr methode zijn heel veel positieve ervaringen. Het is een andere methode dan de bekende, maar het slaat goed aan als men echt wil stoppen. De bedenker van deze methode is Allen Carr en spreekt uit eigen ervaring, hij heeft namelijk zelf jarenlang gerookt. Hij heeft besloten om te stoppen en zijn methode is beschreven in een van zijn boeken en uiteindelijk een heel bekende methode geworden. De bedenker is zelf in 2005 overleden aan longkanker, na zijn dood zijn veel mensen zijn adviezen echt op gaan volgen, omdat zij niet aan deze gevolgen willen sterven.

Bij deze methode ligt de nadruk op het samengaan tussen je fysieke en je psychische verslaving. Je moet namelijk zelf ook achter je beslissing staan. Doe je dit niet, dan kun je wel stoppen, maar ben je na een tijdje toch weer geneigd te gaan roken. Allen Carr is zelf gaan inzien toen hij midden in zijn grote verslaving zat, dat de werking van de nicotine in het lichaam niet goed is. Hij ziet in dat deze stof het denken van de roker gaat beïnvloeden. Als je hier zelf over na denkt, dan leer je je eigen rookgedrag begrijpen. Als je dit weet, dan weet je ook dat als je wilt stoppen je dit zowel fysiek en psychisch moet doen.

Stoppen met roken wordt hierdoor vanzelfsprekend. Je hebt inzicht in dat je wilt stoppen en dat je het kunt. Als je dan gestopt bent, en van je verslaving af bent zie je dit als en opluchting.

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding and tagged , . Bookmark the permalink.