40 punten dieet

Het 40 punten dieet is een dieet waarbij je het woord punten moet zien als calorieën. Het gaat er bij dit dieet om dat je jezelf bewust maakt van hoeveel calorieën je eigenlijk eet per dag. Je krijgt een inzicht hoeveel calorieën er in bepaalde voedingsmiddelen zitten en welke calorieën hiervan goed zijn voor jouw gezondheid en welke niet. Het gaat er bij dit dieet om, dat je aan het begin onder de veertig punten blijft. Deze veertig punten staan voor ongeveer duizend calorieën.

Door het tellen, maak jij jezelf bewust van het afvallen. Dit is een effectieve manier, waardoor jij bewust wordt gemaakt waar je mee bezig bent. Daardoor blijf je ook alert door zelf bewust mee te maken wat je aan het doen bent en waar je het voor doet.

Sinds het jaar 2003 hebben veel mensen dit dieet al toegepast en zij zijn zeer goed te spreken over dit dieet. Zij geven aan dat dit komt omdat je effectief bezig bent met jezelf. Je weet waar je het voor doet en door je calorieën te tellen, merk je eigenlijk pas hoeveel calorieën er eigenlijk in bijvoorbeeld chips en chocolade zitten. Je krijgt een goed inzicht in je eetpatroon en leert hierdoor je eigen patroon aan te passen. Zo pak je na een tijdje bijvoorbeeld vanwege het aantal calorieën eerder een boterham dan een zak chips.
Het is natuurlijk het proberen waard, om op een intensieve manier met jezelf bezig te zijn wat nog effect heeft op je eigen gezondheid.

This entry was posted in Caloriearm and tagged . Bookmark the permalink.