Zonedieet

Het zonedieet is een dieet dat uit gaat van dat de spijsvertering het beste kan werken als je slechts twee groepen voedsel gaat gebruiken. Het gaat hierbij dan om eiwitten en om voedingsvezels uit koolhydraten.

Het gaat er dan ook om dat de verhouding goed is, de verhouding tussen voedingsvezels, eiwitten en vetten moet dan 40-30-30 zijn. Hierbij is het belangrijk dat je minimaal drie maaltijden per dag eet en dat je twee snacks per dag moet eten. Maar dat is niet alles, wat je moet ook voedingssupplementen eten, hierbij kun je denken aan Omega drie visolie. Deze wordt sterk aanbevolen omdat dit bijdraagt aan een goede gezondheid voor jouw lichaam.

Normaal gesproken is het zo dat je voedingsvezels binnen komen via de koolhydraten. Alles komt dan terecht in jouw lichaam. Het is toch belangrijk dat je goed op let met wat je eet want als je teveel binnenkrijgt, is dit ook niet goed. Het is ook zo dat je maar 25% aan koolhydraten mag eten van brood, aardappelen en pasta’s. Daarnaast is lichaamsbeweging nog belangrijk. Hierbij kun je denken aan cardio en fitness. Maar je mag ook zelf gaan hardlopen of gaan fietsen. Als je maar beweegt, zodat je lekker even frisse lucht krijgt en je spieren lekker los komen.

De combinatie van eten en bewegen is erg belangrijk tijdens het zone dieet. Als je deze combinatie goed vol kunt houden en je houdt aan de afspraken die staan voor dit dieet zie je al op korte termijn resultaat.

This entry was posted in Eetgewoontes, Eiwitrijk and tagged , . Bookmark the permalink.