ADHD dieet

Het ADHD dieet is een dieet wat speciaal is ontwikkeld voor kinderen met ADHD. Het is nog niet wetenschappelijk bewezen dat het dieet ook daadwerkelijk effect heeft op het gedrag van deze kinderen. Vaak wordt gezegd dat kinderen met ADHD druk zijn, en dat zij extra druk worden als zij kaas of melkproducten binnen krijgen. Hierbij kun je denken aan pure melk, kaas, chocolade, eigenlijk aan alle producten waar deze bestanddelen inzitten.

Er zijn momenteel verschillende onderzoeken gaande die bekijken welke invloed de voeding heeft op kinderen met ADHD. Daarnaast wordt gedacht aan een dieet toe te passen aan kinderen met ADHD, omdat ze dan minder agressief en driftig zijn. Dit dieet is dan niet bedoeld voor alle kinderen met ADHD, want deze zijn niet allen driftig en agressief.

Het ADHD dieet, is een dieet gericht op kinderen met ADHD, waarbij deze zo min mogelijk melkproducten binnen krijgen. Daarnaast gaat het ook over suikers. Deze geven de kinderen namelijk ook ineens extra veel energie. Met deze extra energie kunnen zij impulsieve reacties krijgen, waardoor zij opstandig worden. Daarom zijn teveel suikers voor deze kinderen ook niet goed. Het dieet wordt niet zomaar voorgeschreven, want ouders kunnen hier ook zelf mee experimenteren. Dit wordt vaak ook gedaan door de kinderen minder of zelfs een tijdje geen melkproducten te geven, maar vervangende producten te geven. Hierbij kan gedacht worden aan Yakult of karnemelk. Dit geldt ook voor suikers en kleurstoffen.

Er kan een traject worden opgesteld om kinderen niet elke dag suikers te geven, maar om dit bijvoorbeeld eens per week te doen in het weekend om te kijken hoe de kinderen hier dan op reageren.

This entry was posted in Allergieën en ziekte and tagged . Bookmark the permalink.