Appeldieet

Het appeldieet is een dieet wat bestaat uit het eten van appels! Het is een dieet dat over is gekomen vanuit Amerika. Het is bedacht voor Tammi Flynn. Zij is een gediplomeerd diëtiste. Het appeldieet wordt in haar boek ‘het appeldieet’ volledig beschreven.

Maar het gaat er bij het appeldieet om dat je voor elke maaltijd een appel eet. Zij heeft bewezen dat als je voor elke maaltijd een appel eet dat je dan afvalt. Het moet dan wel een verantwoorde maaltijd zijn. Als je bijvoorbeeld friet eet met frikadellen, en vooraf een appel eet, dan is de maaltijd niet verantwoord en val je ook niet af. Maar als je bijvoorbeeld een groentemix eet en vooraf een appel, dan wordt het gezien als verantwoorde maaltijd en val je wel af.

Appels zitten vol met vezels. Doordat je voordat je aan een andere maaltijd begint, een appel hebt gegeten, heb je minder trek in de andere maaltijd, waardoor je daar dus minder van eet. De appels zit namelijk vol met vitamines en mineralen die gezond voor je zijn, en ze worden gezien als een gezond tussendoortje. Bij dit dieet dus net voor je maaltijd.

Het appeldieet werkt aan de hand met een stappenplan. Er zijn verschillende recepten verschenen die te vinden zijn in haar boek, over hoe te starten met het appeldieet en welke combinatie aan voedingsmiddelen gezond is, waardoor een appel eten voor de maaltijd effectief is, en als verantwoord wordt gezien. Daarnaast zijn er naast het eten van appels nog een aantal dingen die je kunt doen, zoals fitnessoefeningen. Deze staan ook in het boek van haar omschreven. Door deze oefeningen wordt je lichaam nog slanker, gezonder en strakker.

Wil je starten met het appeldieet? Ga dan snel een aantal kilo’s appels halen want ze vliegen er uit! Je eet bij dit dieet minimaal drie appels per dag. De soort appels die je neemt maakt niet uit. Ze zijn allen verantwoord en gezond.

This entry was posted in Eetgewoontes and tagged , . Bookmark the permalink.