Heller dieet

Het Heller dieet is een dieet dat mensen helpt die verslaafd zijn aan koolhydraten. Deze doelgroep moet bereid zijn om hun eetgewoonten structureel te willen veranderen en dus aan te passen. Het is een van de nieuwste afslankmethoden uit de Verenigde Staten. In dit land is het een groot succes geweest, het Heller dieet. Het doel van dit dieet is dan ook om mensen met de verslaving een compleet nieuwe levensstijl te geven.

Het Heller programma gaat er van uit dat een overgewicht, dan een gevolg is van een koolhydraatverslaving, gemakkelijk te behandelen is. Zij denken namelijk dat de verslaving voort is gekomen uit een verstoorde insulinehouding. Het is daarom belangrijk het insulineniveau te reguleren. Als je dit doet worden de gewichtsschommelingen namelijk geminimaliseerd.

Het gaat bij dit dieet vooral om mensen die veel brood eten, of gek zijn op rijst, pasta, aardappelen, ijs, koekjes, zoutjes, fruit en chocolade. Tijdens dit dieet krijgen de mensen duidelijk te horen dat zij dit soort producten zo min mogelijk moeten eten en tijdens hun dieet zelfs een tijdje weg moeten laten.

Het gaat er om dat zij leren dat er ook andere producten zijn om te eten, ook producten zonder koolhydraten zijn lekker en voedzaam. Als zij teveel koolhydraten blijven eten, dan krijgen zij teveel insuline binnen. Deze insuline wordt door het lichaam vastgehouden en dan wordt het als vet opgeslagen, waardoor overgewicht op kan treden. Doordat dit niet de bedoeling is, is het belangrijk dat zij leren dat er andere voedingsmiddelen zijn. Dit wordt hen geleerd tijdens het Heller dieet.

This entry was posted in Eetgewoontes and tagged , , . Bookmark the permalink.