Glutenvrij dieet

Het glutenvrij dieet is een dieet waarbij je niet moet denken aan afslanken. Dit dieet is gericht op Coeliakie patiënten. Deze doelgroep heeft veel last van het ontstaan door eten van gluten. In hun lichaam is de dunne darmwand zo prikkelbaar dat hij beschadigd wordt als hij wordt aangeraakt. Als deze mensen een gluten vrij dieet volgen, dan gaan de klachten vrijwel altijd over.

Als men het heeft over gluten, dan gaat het over een eiwit. Gluten komen voor in veel graansoorten en bevinden zich onder andere in Spelt, Kamut, Rogge, Gerst en Tarwe. Hierdoor zal het gluten vrij dieet ook bestaan uit producten die niet gefabriceerd zijn met de granen die net zijn opgenoemd. Ze mogen hier ook niet mee in contact zijn geweest, elke korrel van een graanproduct is al teveel.

In de laatste jaren is het mogelijk gemaakt dat je producten in de fabriek glutenvrij kunt maken. Deze producten mogen wel gebruikt worden. Daarnaast mogen rijst, boekwit, aardappel, maïs, gierst, soja en gelatine worden gebruikt. Dit zijn natuur producten die goed zijn om te gebruiken tijdens dit dieet.
Het dieet is goed te volgen maar is gericht op een doelgroep, namelijk de Coeliakie patiënten. Andere mensen hebben er niets aan om dit dieet te volgen. Coeliakie patënten zijn mensen met vaak ernstige klachten, maar die klachten kunnen onder controle worden gebracht middels dit dieet. Er zijn volop goede ervaringen te lezen over dit dieet en veel mensen zijn zelfs klachtenvrij geworden middels dit dieet te volgen.

This entry was posted in Allergieën en ziekte and tagged , , . Bookmark the permalink.