Flavor point dieet

Het Flavor point dieet is een dieet dat is opgestart door de onderzoeker dr. David Katz. Deze man heeft een onderzoek gedaan naar de calorieën in het lichaam en het aantal koolhydraten. Hij vindt dat de diëten hier niet op gericht moeten zijn, het gaat namelijk om je te beperken van smaken, aldus Dr. David Katz.

Deze onderzoeker is verbonden met de Yale University. Hij geeft aan dat je hersenen aangeven dat je stopt met eten, op het moment dat je genoeg eten hebt binnengekregen. Als je veel verschillende smaken eet, dan is het volgens hem gemakkelijker om veel te eten. Dit komt omdat de sensoren in je hersenen aan geven dat het lichaam genoeg voeding heeft gehad.

Hij vindt dat de diëten die er veelzijdig zijn en worden aangeboden niet goed. Er wordt volgens hem teveel gemeten en gewogen met de calorieën wat hij onzin vindt. Het is belangrijk dat je kijkt naar wat je eet en je hersenen geven dit aan. Je lichaam geeft zelf aan wanneer je teveel hebt gegeten. Mensen eten tegenwoordig alles maar door elkaar, wat ook niet goed is. Hij geeft aan dat mensen zich moeten beperkten binnen een maaltijd tot een aantal verschillende smaken en niet zomaar alles bij elkaar moeten eten.
Natuurlijk in smaken combineren goed, dat wil hij laten merken met zijn dieet. Maar het is niet de bedoeling dat je vijftien smaken binnen krijgt per maaltijd. Ga lekker aan de slag met koken en neem wat verschillende producten, maar denk er aan, niet teveel!

This entry was posted in Caloriearm, Koolhydraatarm and tagged , , . Bookmark the permalink.