Groentedieet

Het groentedieet is een dieet voor mensen die niet van vlees houden. Het is geschikt voor mensen die graag groente eten, en hierdoor dus met name vlees maar ook andere producten zullen laten staan. Het is een prima dieet, want groenten bevat koolhydraten, eiwitten en het bevat een hoog percentage voedingsvezelgehalte. Daarnaast zit in groenten ook volop vitaminen en mineralen voor jouw lichaam. Het groente dieet wordt aangeboden aan mensen die af willen slanken, het is veilig en geschikt.

Als je alleen maar groente eet, is dit energiebeperkend. Hierdoor wordt jouw lichaam aangesproken op de vetvoorraad. Dit kan dan zorgen voor de energie. Maar je mag naast groenten ook aardappelen en sojabonen eten. Dus je wordt al weer iets minder beperkt in wat je wel en niet mag eten. Echter is het zo dat je geen vlees mag eten tijdens dit dieet.

Als je snel af wilt vallen, dan mag je tot duizend calorieën per dag gaan. Als je geen haast hebt, dan gaat het om vijftienhonderd calorieën per dag. Ook tussendoor mag je producten innemen, namelijk rauwkost, tomatensap en groentesap.
Het voordeel van dit dieet is dat je eindeloos kunt variëren met je maaltijden. Het wordt hierdoor niet saai. Maar het nadeel is wel dat je veel voedingsvezels binnenkrijgt, en dat je hierdoor last kunt krijgen van winderigheid. Het kan zelfs leiden tot een tekort aan eiwit, calcium en diverse vitaminen. Het is dus belangrijk dit dieet niet al te lange tijd achter elkaar te volgen.

Het groentedieet is een afwisselend en goed dieet. Het is veilig en betrouwbaar.

This entry was posted in Caloriearm. Bookmark the permalink.