Jicht dieet

Mensen met jicht kunnen een jicht dieet voorgeschreven krijgen. Het gaat er bij een jichtdieet om dat je het urinezuurgehalte in het bloed omlaag kunt brengen naar het juiste peil. Er bestaan bij dit jicht dieet een aantal zogenoemde leefregels. Als iemand te snel af wil vallen, wordt hij heel snel slank, hierdoor kan men jicht krijgen. Daarom is het belangrijk dat je voor het juiste gewicht zorgt en dit op een normale manier doet. Het hoeft geen jaren te duren, maar in een aantal dagen kun je niet alle kilo’s kwijt raken die jij wilt.

Het is aan te raden om een energiebeperkt dieet te volgen. Dit wil zeggen dat je minder suiker en minder vet moet gebruiken. Hierbij kun je alcohol ook beter links laten liggen, dit voegt namelijk niets toe aan de dagelijkse producten voor je lichaam. Het is hierbij wel belangrijk dat je twee tot drie liter drinken binnen krijgt (vocht). Het is wel belangrijk dit niet ineens te drinken maar het goed te verdelen over de dag. Je kunt ook koffie en thee drinken, dit mag je gewoon in een normale hoeveelheid binnenkrijgen.

Daarnaast is gezond eten natuurlijk belangrijk. Belangrijk hierbij is dat je voldoende variatie hebt, veel groente en fruit is aan te raden. De jicht kan ook verergeren, dit komt dan meestal door voeding met veel vet of met dierlijke eiwitten. Ook door teveel vlees en vis kan het worden verergerd. Het is daarom noodzakelijk dat je niet meer dan 125 gram vlees of vis gaat eten per dag.

This entry was posted in Allergieën en ziekte and tagged . Bookmark the permalink.