Cholesteroldieet

Het cholesteroldieet is een dieet waarbij er gelet wordt op het cholesterol. Normaal gesproken krijgt iedereen drie procent van het totale cholesterol binnen via de voedingsmiddelen. De overige procenten worden door het lichaam zelf aangemaakt.

Als je cholesterolgehalte in je bloed te hoog is, ben je genoodzaakt hier iets aan te doen. Maar je moet niet alle cholesterolproducten gaan mijden, als je dit doet, gaan je lichaam zelf meer cholesterol aanmaken, omdat het lichaam gewend is een bepaald cholesterol gehalte binnen te hebben.

Je kunt hierbij beter de oorzaak aanpakken. Je moet je dan afvragen waarom je lichaam zelf zoveel cholesterol aan gaat maken en welke taken het lichaam allemaal heeft als het gaat om het cholesterol gehalte.

Cholesterol wordt namelijk gemaakt van vet en van koolhydraten. Het is belangrijk dat je als je hier iets aan wilt doen matig bent in het gebruik van zout, je moet veel groente en fruit eten en minimaal één keer per dag iets van tarwe, brood of pasta te eten. Als je tussendoor honger hebt da moet je verse soep, salades of fruit eten. Daarnaast is het nog belangrijk dat je elke dag één of twee glazen rode wijn drinkt, je mag niet meer drinken want dan wordt het cholesterol gehalte in je bloed weer te hoog. Wat je wel mag doen is het kalium gehalte vermogen, dus dit moet je meer gaan gebruiken. Kalium zit in vijgen, olijven en dadels.

Het is een dieet wat gemakkelijk vol te houden is en waar je snel resultaat mee zit. De aanhouder wint, ook bij dit dieet.

This entry was posted in Allergieën en ziekte, Eetgewoontes and tagged , . Bookmark the permalink.