Total Sauna

De Total Sauna is als het ware een sauna voor thuis. Deze sauna is draagbaar en opvouwbaar. Het gewicht is slechts 1,3 kilogram en wanneer de sauna opgevouwen is, kan hij mee in de bijgeleverde opbergtas.

Voor de Total Sauna heb je ongeveer een vierkante meter ruimte nodig. Het grote voordeel is dat ook mensen die geen plek hebben voor een saunaruimte zo gebruik kunnen maken van een thuissauna, want wanneer je klaar bent kan het opgeruimd worden en neemt het nauwelijks ruimte in beslag. Ook heb je alleen maar een stopcontact nodig. De warmte wordt opgewekt met een 900 Watt stoomgenerator.

Er wordt gezegd dat er met de Total Sauna een verlies van 500 calorieën per half uur kan worden bereikt. Dit is erg veel. Bij een half uur joggen zou je zo’n 250 a 300 calorieën verbranden.

De Total Sauna schijnt een therapeutische uitwerking op het lichaam te hebben. Zo zou het de afvoer van afvalstoffen en de bloedcirculatie verbeteren, en ook zou de huid er mooier van worden. Eigenlijk dezelfde voordelen als een gewone sauna.

Mocht dit alles echt zo werken, dan is het enige nadeel van de Total Sauna het uiterlijk. De Total Sauna heeft het meest weg van een blauwe vierkante kindertent. Je zit er rechtop in en je handen steken uit, zodat je de mogelijkheid hebt tot bijvoorbeeld het lezen van een tijdschrift.

This entry was posted in Fitness and tagged . Bookmark the permalink.