Koemelkvrij dieet

Als het gaat over een koemelkvrij dieet, dan gaat het over een dieet met producten waarin geen enkele vorm van koemelk te vinden is. Dit dieet wordt vaak gegeven aan baby’s. Dit is namelijk bij hen de meest voorkomende allergie. Een baby is ook een van de grootste doelgroepen binnen dit dieet, logisch, zij drinken namelijk het eerste levensjaar voornamelijk alleen melk. Tussen de twee en de zes procent van de baby’s krijgt op jongere leeftijd een koemelk allergie.

Als je een koemelk vrij dieet wilt volgen, dan moet je producten eten waar geen koemelk inzit. Hierbij kun je denken aan magere melk, volle melk, halfvolle melk, kaas, smeerkaas, smeltkaas, karnemelk, huttenkase, umer, roomboter, slagroom, zure room, roomijs en yoghurtijs, maar ook aan chocolademelk, frisdranken op weibasis en zuivelfrisdranken.
Als je wilt weten of er koemelk in een product zit, is dit te herkennen aan de volgende woorden: melk, melkpoeder, melkbestanddelen, wei, weipoeder, melkzout, wrongel, melkderivaat, caseïne, melkeiwit, lactose, melksuiker, broodverbetermiddelen, deze kunnen ook koemelk bevatten.
Ook mensen op oudere leeftijd kunnen last hebben van een koemelk allergie. Het is daarbij belangrijk dat dit wordt uitgezocht zodat zij deze stof niet meer binnenkrijgen. Als zij deze namelijk binnen blijven krijgen kunnen de klachten die zij op dat moment hebben alleen maar verergeren. De klachten kunnen zich ontwikkelen tot moeheid. Hierdoor wordt iemand belemmerd in zijn functioneren. Er zijn nog veel meer klachten, maar deze zijn per doelgroep verschillend en ook wisselend bij de mate van de allergie die iemand heeft ontwikkeld.

This entry was posted in Allergieën en ziekte and tagged . Bookmark the permalink.