Ziekenhuisdieet

Dan hebben we het ziekenhuisdieet. Dit wordt ook wel het vijf dagen dieet genoemd. Het is hierbij belangrijk dat je elke dag een sinaasappel of een grapefruit eet. Verder neem je een beschuit of een geroosterde boterham met nog een koffie of een thee. Bij de koffie en de thee mag je geen suiker of melk innemen.

Elke maandagmiddag eet je een sinaasappel of een grapefruit met een ei. Daarnaast 2 bekers yoghurt, halfvol of volle yoghurt en nog twee beschuiten of twee geroosterde boterhammen. De maandagavond bestaat uit twee tomaten en twee eieren, twee beschuiten of geroosterde boterhammen, een halve krop sla, deze mag je met wat olie, azijn of zout eten en nog een beker yoghurt. Ook hierbij geldt halfvol of vol.

Elke maaltijd is per middag en per avond vastgesteld. De ochtend eet je altijd hetzelfde. De andere maaltijden variëren maar yoghurt staat eigenlijk in elke maaltijd wel centraal. Het komt wel eens voor dat je geen yoghurt hoeft in te nemen, maar dan krijg je een vervangend product, bijvoorbeeld kwark.

De andere maaltijden zorgen er voor dat het dieet goed te volgen is, met voldoende afwisseling en je hebt geen honger gevoel. Het is belangrijk dat je er aan denkt dat je bij elke maaltijd zo veel als je wilt koffie, thee of water mag pakken, maar dan altijd zonder suiker en melk. Verder is het dieet door veel mensen gevolgd en als goed ervaren. Het is een dieet wat goed te volgen is geven ze aan vanwege de afwisseling en doordat je veel producten gewoon mag blijven eten.

This entry was posted in Caloriearm, Koolhydraatarm and tagged , . Bookmark the permalink.