Weet hoe je eet

Weet hoe je eet is een programma om af te vallen. Coby Bouwkamp-ten Kate heeft dit programma ontwikkeld. Het programma bestaat uit twee fasen.

Fase 1 bestaat uit een cyclus van 42 dagen. Tijdens deze fase is er intensieve begeleiding. Op speciale invullijsten wordt het eten en bewegen bijgehouden, zodat dit regelmatig met de coach besproken kan worden. Om te zorgen dat je goed beweegt, ontvang je een stappenteller wanneer je begint met het programma. Zo kun je checken of je genoeg stappen zet op een dag. Ook ontvang je een voedingslijst die ingedeeld is in groepen. Per dag mag je uit een aantal groepen een hoeveelheid voedsel kiezen. Je kunt dus zelf de maaltijden samenstellen en toch afvallen.

Fase 2 is bedoeld om het doel vast te houden. Ook is de fase bedoelt om een terugval te voorkomen. Langzaam kan de voedingsmiddelenlijst worden uitgebreid. Ter ondersteuning worden voedingssupplementen genomen. Verder is het de bedoeling dat de cliënt goed blijft bewegen.

De coach speelt een belangrijke rol tijdens het afvallen bij Weet hoe je eet. Het fijne van een coach is dat hij of zij je begeleidt via e-mail, telefoon of persoonlijk contact. Zo heb je iemand in de buurt die je vragen kan beantwoorden en je tips geeft wanneer je ze nodig hebt.

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding, Gezonde gewoontes and tagged . Bookmark the permalink.