Vezelrijk dieet

Als iemand snel af wil vallen, kan dit niet door middel van een vezelrijk dieet. Dat wil dan ook niet zeggen dat je altijd gezond eet als je veel vezels binnenkrijgt. Het is gewoon belangrijk dat je voldoende vezels binnenkrijgt, omdat vezels gezond zijn voor je spijsvertering en eigenlijk voor alle aspecten in je lichaam, ook voor de doorbloeding. Als je kanker wilt voorkomen, is het ook belangrijk dat je voldoende voedsel binnenkrijgt met vezels.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan om te kijken hoe mensen op vezels reageren. Hieruit is gebleken dat mensen die genoeg vezels binnen krijgen door middel van voedsel, dat deze mensen gemiddeld ook minder zwaar. Het is natuurlijk niet gek dat mensen die voldoende vezels eten ook minder zwaar zijn. Vezels nemen in een maaltijd veel plaats in zonder dat ze veel calorieën opleveren. Ze worden namelijk niet goed verteerd. Hierdoor heb je ook minder snel honger, wat ook gunstig kan zijn.

Bij een vezelrijk dieet kan er een onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten vezels. Er zijn namelijk water oplosbare vezels, deze bevinden zich in groenten en fruit, maar je hebt ook vezels die je niet in het water op kunt lossen, hierbij kun je denken aan volkoren producten bijvoorbeeld bruin brood. Als je beide soorten vezels eet, is er geen probleem. Want ze hebben allebei een positief effect als je hart- en bloedvaatziekten wilt voorkomen. Dus wacht niet langer en kijk goed naar jouw voeding. Krijg jij genoeg vezels binnen? Nee? Waar wacht je dan nog op, zoek van beide soorten vezelgroepen voldoende producten en zorg ook dat jij jezelf beschermd tegen hart- en vaatziekten.

This entry was posted in Allergieën en ziekte, Eetgewoontes and tagged . Bookmark the permalink.