Weg met de weegschaal

De weg met de weegschaal methode is een afslankmethode, gebaseerd op een boek van Meijke van Herwijnen. Deze vrouw heeft Voeding en Gezondheid aan de universiteit van Wageningen gestudeerd. De methode heeft zich uitgebreid tot een organisatie voor mensen die zelf vinden dat zij te dik zijn.

De methode wil juist dat je jouw lichaam geeft wat het nodig heeft. Het is de bedoeling dat je dit niet overschrijdt. Om gewichtsverlies te behouden, moet er een samenwerking plaatsvinden tussen jezelf en je lichaam. De methode gaat er vanuit dat mensen zo gebouwd zijn dat ze kunnen overleden in periodes van schaarste, maar deze schaarste kennen wij tegenwoordig niet langer. Het is nu de overvloed die heerst, waardoor het lichaam onder andere last krijgt van overgewicht.

Het is de bedoeling dat je eerst stopt met lijnen, want wanneer je lijnt gaat je lichaam schreeuwen om energie en de stofwisseling vertragen, vet vasthouden en spieren afbreken. Als je gewicht wilt verliezen wil je juist niet dat dit gebeurd. Veel zinvoller is het om je lichaam te geven wat het nodig heeft, bijvoorbeeld eten. Dit betekent niet dat je onbeperkt mag eten, het is namelijk de bedoeling dat je leert stoppen wanneer het genoeg is.

Wanneer je de weg met de weegschaal methode volgt, ben je niet meer bezig met wegen of jezelf uithongeren of het tellen van calorieën. Je bent slechts bezig met je lichaam te geven waar het om vraagt: niet meer en niet minder.

This entry was posted in Eetgewoontes, Gezonde gewoontes and tagged . Bookmark the permalink.