Crashdieet

Dan heb je nog het crashdieet. Dit is een periode waarin iemand veel minder gaat eten dan het lichaam eigenlijk nodig heeft. Het is hierbij de bedoeling dat je met dit dieet in korte tijd veel kilo’s kwijt raakt. Vaak wordt een ziekenhuisdieet gezien als een crashdieet omdat je hier anders en minder te eten krijgt dan thuis, wat logisch is omdat in het ziekenhuis mensen alleen maar liggen, en hierdoor ook snel aankomen.

Als er gekeken wordt naar de schaal van vijf, dan kan er gezegd worden dat het crashdieet niet alle benodigde onderdelen van deze schaal bevat. Het is daarom belangrijk goed te kijken naar welke producten er wel zijn, en welke niet. Daarnaast moet je met het crash dieet voorzichtig zijn. Het resultaat kan namelijk als volgt zijn, vijf kilo kwijt in vijf dagen.

Maar is dit ook altijd goed? Nee. Het is namelijk belangrijk dat je op gewicht blijft en niet dat je na drie dagen weer drie kilo bent aangekomen. Na een crashdieet krijgen veel mensen dan ook een jojo effect. Zij vallen dan terug in hun oude patroon en weten niet goed wat ze nu moeten doen. Als je het crash dieet wilt doen, ben dan bedacht en doe het rustig aan. Het is belangrijk dat je je eetpatroon vol blijft houden en langzaam minder gaat eten, in plaats van ineens vijf dagen niets en daarna je zelf weer vol stoppen met eten. Het is namelijk belangrijk dat je op een gezonde manier afvalt, en op een verantwoorde en veilige manier te werk gaat.

This entry was posted in Caloriearm, Koolhydraatarm, Vetarm and tagged , . Bookmark the permalink.