Biamed

BIAmed is een programma waarmee je gewicht kunt verliezen. Dit gebeurt door middel van maaltijdvervangers en onder begeleiding van een arts of diëtist. Het programma is ook geschikt voor patiënten met suikerziekte of een hoge bloeddruk. Doordat het programma gevolgd wordt onder begeleiding van een professional is BIAmed veilig te volgen.

Eenmaal in de twee weken vindt er een BIAmeting plaats. Een BIAmeting is de meting van de elektrische weerstand van het lichaam. Dit gebeurd door middel van elektroden. Zo is precies te zien hoe het lichaam is samengesteld. Zo kan worden bekeken hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vet de cliënt mag om af te vallen.

Het BIAmed programma heeft twee fasen. De eerste fase is de fase van gewichtsreductie. Tijdens deze fase worden twee maaltijden per dag vervangen door maaltijdvervangers. De andere maaltijd is een gewone gezonde maaltijd. Zo wordt de energie inname van de cliënt beperkt. Gemiddeld kan er zo een kilo vet per week worden verloren. Na een tijdje mag je twee gewone maaltijden per dag nemen, en één maaltijd vervangen door een maaltijdvervanger. Op die manier kun je ongeveer een pond per week kwijt raken.

Fase twee is de fase van stabilisatie. Tijdens die fase wordt er drie maal daags een gewone maaltijd gegeten. Door middel van de BIAmeting wordt duidelijk hoeveel kilocalorieen, koolhydraten, eiwitten en vet de cliënt per dag mag eten om het streefgewicht te behouden. Om zeker te weten dat dit wordt volgehouden, kan de cliënt bijvoorbeeld eens in de twee maanden ter controle langs gaan bij de arts.

This entry was posted in Maaltijdvervangers and tagged , . Bookmark the permalink.