Zoutloos dieet

Als je een zoutloos dieet gaat volgen, kan dit door zoutloze producten te eten. Dit is erg van belang voor zwangere vrouwen die bijvoorbeeld zwangerschapsvergiftiging hebben opgelopen of mensen die een ernstig verhoogde bloeddruk hebben of hier gevoelig voor zijn.

Als je erg gevoelig bent voor teveel zout, dan kan je bloeddruk al snel te hoog gaan als je gewend bent om alle menu’s klaar te maken met zout. Het is daarom belangrijk dat je er op let hoeveel zout je binnenkrijgt. Teveel is nooit goed, maar als je gevoelig bent zeker niet. Dan kun je een hoge bloeddruk krijgen, en kun je in het ziekenhuis belanden met allerlei hart en vaatziekten.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je regelmatig je bloeddruk op laat meten door de huisarts. Hij of zij kan zien hoe hoog deze is en of dit gevaarlijk is. Het is bij een zoutloos dieet belangrijk dat je leert wat gezond eten is. Niet teveel zout dus en kijken naar smaakvervangers als je je eten niet lekker vindt zonder zout.

Door middel van een zoutloos dieet val je niet af, het is alleen beter voor je gezondheid. Je moet hierbij ook zoeken naar ziekten die bijvoorbeeld gevaarlijker kunnen worden als zij een te hoge bloeddruk er bij krijgen of problemen krijgen met het hart.

Zoutloos eten vraagt om een aanpassing, maar deze is gezond en veilig. Goed voor het hele lichaam en het kan door het hele gezin gevolgd worden. Je staat er op deze manier niet alleen voor en er zijn genoeg lekkere recepten beschikbaar zonder zout.

This entry was posted in Eetgewoontes, Gezonde gewoontes and tagged , , . Bookmark the permalink.