Steentijddieet

Het steentijddieet is geen dieet meer van deze tijd. Het wordt nu meer gezien als een eetgewoonte. Het is niet nuttig voor jezelf als je eerst iets gaat eten, het daarna even gaat mijden en het daarna weer extra gaat eten. Hierbij moet je denken aan eerst eet ik geen friet, daarna eet ik veel friet, en op die manier word je toch dik en ongezond. Het is dus vrij zinloos om dat als dieet te zien. Het gaat hierbij dan ook om een ander principe. Dit principe is al miljoenen jaren geleden vastgesteld. Het gaat hierbij om een principe wat gaat om lichamelijkheid en geestelijkheid.

Het lichaam van ons is ingesteld op bepaalde voedingsmiddelen. Er is in een tijd van ongeveer achtduizend jaar in ons lichaam niet veel veranderd, omdat het vaak alleen om landbouwvoedsel gaat. Het lichaam is hierdoor niet veranderd, maar ons voedsel dat we nu binnenkrijgen wel. Voorheen werd alles zo klaar gemaakt, nu zijn er vaak veel sausjes, extra stofjes om alles goed te houden, etc. Het wordt ingevroren en het is niet meer altijd vers. Dat is een heel verschil met vroeger. Toen werd het van het land gehaald, klaar gemaakt en opgegeten. Nu gaat er vaak een heel traject aan vooraf, voor het in de winkel ligt en voordat je het klaar hebt om op te eten.

Het is niet allemaal goed wat er nu gedaan wordt met voedsel, maar ons lichaam is hier aan gewend. Het is gewend aan het gezonde, maar ook aan het ongezonde eten. Het is daarom belangrijk om hier zelf op te letten door gezond te eten en alles met mate te eten. Afwisseling is belangrijk.

This entry was posted in Eetgewoontes and tagged , . Bookmark the permalink.