Beatbelly

Beatbelly is een buikspiertrainer. Het simpele bankje is verkrijgbaar in drie houtkleuren; blank, teak en wengé. De bedenker van de Beatbelly, Carlos Defares, vindt dat belangrijk, want wanneer het bankje in je huiskamer past, kan hij gewoon blijven staan. En wanneer hij kan blijven staan, zul je er sneller op plaats nemen om eventjes te trainen, bijvoorbeeld tijdens het kijken van je favoriete tv-programma. Dit is een heel nieuw principe.

Bij de Beatbelly ontvang je een instructiefilm. Hierop kun je oefeningen bekijken. Carlos Defares laat de kijker zien waar hij op moet letten. Slechts een paar keer per week deze oefeningen uitvoeren zorgt al snel voor een strakke buik.

De houten Beatbelly’s worden gemaakt van FSC beukenhout en kunnen een gewicht dragen tot 225 kilogram. Ook zijn ze stapelbaar. Er zijn zelfs matjes verkrijgbaar, zodat de Beatbelly comfortabeler zit. Verder zijn er speciale pakketten te koop voor fitnessclubs.

De bedoeling van de Beatbelly is het trainen van de romp en bovenbenen. Dus niet alleen de rechte buikspieren, maar ook de schuine buikspieren en zelfs de bovenbeenspieren en lage onderrugspieren worden getraind. Zo wordt ook de lichaamshouding verbeterd.

Iedereen met een goede gezondheid en zonder ernstige lichamelijke klachten kan aan de slag met de Beatbelly. Bij twijfel wordt aangeraden advies te vragen aan een fysiotherapeut of aan een huisarts.

This entry was posted in Fitness and tagged . Bookmark the permalink.