Sportdieet

Bij het sportdieet gaat het om een dieet in combinatie van bewegen en van eten. Als je een goed sporter wilt zijn of worden, dan is een gezonde voeding belangrijk. Maar je kunt wel gezond eten en veel sporten, maar je moet er dan ook op letten dat je niet te slank wordt. Af en toe wat vet is toegestaan, want als je wat vettigs eet, ga ja ook weer sporten en dan verlies je deze calorieën ook weeg en blijven de vetten er niet zo snel aanzitten. Het wordt niet snel omgezet in lichaamsvet wat er aan blijft zitten.

Het is belangrijk dat je eten en bewegen op elkaar afstemt. Je kunt natuurlijk wel kilo’s eten en niet bewegen, of weinig eten en veel bewegen, maar een combinatie van beide is niet natuurlijk en niet goed. Het gaat dan ten koste van je gezondheid. Het is belangrijk dat je voldoende en goed eet en daarnaast ook voldoende beweging krijgt. Dit kan alleen als je weet welke voeding gezond is en welke voeding je kunt blijven nuttigen tijdens het sporten. Hierbij kun je denken aan eten als voedingssupplementen, maar met name muesli repen en soortgelijke producten zijn vaak goed voor het sporten. Het bevordert het bewegen en je valt er niet extra door af. Je eet gezond, je hebt geen hongergevoel en je kunt op een rustige manier met een niet te volle maag sporten.

Alles wat je nodig hebt om in goede conditie te blijven is een voedingsprogramma met gezonde voeding en voldoende beweging. Hierbij is het belangrijk dat je alles met mate doet.

This entry was posted in Gezonde gewoontes and tagged , . Bookmark the permalink.