Detoxdieet

Het detoxdieet is een dieet dat ontwikkeld is door Paula Baillie-Hamilton. Het detox dieet is er op gericht dat chemicaliën die in jouw lichaamsvet worden opgeslagen, hierbij kun je denken aan PCB’s. en zware metalen, dat deze de stofwisseling in de war schoppen. Door deze wisselwerking zouden bij een groot deel van de mensen de vetvoorraad het lichaam niet meer uit gaan, het wordt niet meer verbrand. Als je dit hebt, en je gaat hierbij veel kilo’s afvallen, dan wordt het probleem alleen maar erger. Hierdoor komen namelijk de gifstoffen uit het lichaamsvet vrij.

Het detoxdieet richt zich op het natuurlijke mechanisme in het lichaam, om precies te zijn om op het goede gewicht te blijven en dit dan ook te blijven stimuleren. Door middel van het detox dieet wordt het lichaam aangemoedigd om zich te ontgiften. Dit wordt gedaan door bindmiddelen als oplosbare vezels te gebruiken. Hierbij moet je dan ook veel voedingsupplementen slikken en het is belangrijk dat je veel rauwe groenten eet.

Bij dit dieet moeten de chemische calorieën worden vermeden. Dit kan gedaan worden door biologische groenten en fruit te eten en door weinig dierlijk vet binnen te krijgen. Veel diëten zijn gericht op het verminderen van het aantal calorieën, het detox dieet niet, hier bij gaat het er om dat je de juiste keuzes maakt om zodoende op gewicht te kunnen blijven.
Het dieet is niet voor de lange duur aan te raden, omdat je anders een tekort krijgt aan Vitamine B en Mineralen.

This entry was posted in Ontgiften / detox and tagged , . Bookmark the permalink.