Biamed programma

Een programma wat je kunt volgen als je af wilt vallen is het Biamed programma. Dit is als het ware een concept dat ontwikkeld is voor gewichtsreductie, dan wel onder medische begeleiding. Deze medische begeleiding wordt dan gegeven door artsen en diëtisten. Bij dit programma worden er vier pijlers erkent. Deze geven succes en veiligheid, gegarandeerd.

De eerste fase die hierin herkend wordt is de beginfase, hierbij wil je gewicht verliezen. Dit ga je doen door een maaltijdvervanger te nemen die tijdelijk één of twee maaltijden per dag gaat vervangen. Hierdoor ga je vet verliezen en wordt het spierweefsel behouden.
Dan ga je over naar de tweede stap, de vervolgfase, hierbij wordt het gewicht in balans gehouden door een gezond maar uitgebalanceerd voedingspatroon. Het doel hiervan is dat je gezond gaat eten.
Dan beland je in de derde fase, hierbij krijg je een meting van de lichaamssamenstelling. Dit gebeurt eens per twee weken door middel van een BIA meting. Hierdoor kan worden vastgesteld of je het programma op de juiste manier volgt. De vierde pijler is de deskundige begeleiding die je krijgt van een arts, voedingsdeskundige of een diëtist.

Dit dieet vergt enige samenwerking met een medische specialist. Je moet er zelf achter staan om af te willen vallen anders wordt het lastig. Je krijgt goede tips en adviezen van de specialist, maar zoals bij alle diëten moet je zelf goed je best doen en je aan de afspraken houden, hoe moeilijk dat soms ook is. Maar het is altijd het proberen waard natuurlijk!

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding and tagged , . Bookmark the permalink.