Candida dieet

Candida dieet is een dieet waar veel mensen baat bij hebben gehad. Als er gekeken wordt vanuit het wetenschappelijk oogpunt, dan kan er gezegd worden dat er veel mensen geslaagd zijn met afvallen door het Candida dieet. Het is een succesvol en verantwoord dieet.

Bij dit dieet gaat het er om dat de nieuwe inzichten ontstaan die een rol kunnen spelen van Candida bij ziekte en de behandeling van deze ziekte. Deze kunnen namelijk samen een oplossing leveren, of een bijdrage leveren aan een zieke patiënt. Er zijn een aantal voedingsmaatregelen opgesteld voor het Candida dieet.

De belangrijkste vier worden nu genoemd, dat zijn het vermijden van suikers en geraffineerde koolhydraten, zorgen voor een verhoging van de vezelconsumptie, dan heb je nog het het vermijden van gisten en schimmels, het gaat hierbij dan ook om producten die door fermentatie worden geproduceerd en je moet producten vermijden die veel zorgen voor allergieën, te denken aan noten en zuivelproducten.

Het is een dieet dat niet voor iedereen geschikt is, het is meer gericht op de doelgroep van de Candida. Het is bij dit dieet erg belangrijk dat de producten die vermeden moeten worden ook echt vermeden worden, anders kunnen er nog extra verschijnselen optreden, waaronder allergische reacties. Deze moeten dan eerst weer onder controle worden gebracht voor men verder kan gaan met het dieet. Het is daarom belangrijk dat deze vorm van dieet alleen maar gedaan wordt onder begeleiding van een medisch specialist die je precies kan vertellen wat je wel en niet mag eten.

This entry was posted in Allergieën en ziekte and tagged , . Bookmark the permalink.