Denk je slank dieet

Het Denk je slank dieet, is een dieet waarbij mensen af kunnen vallen en weer op het goede gewicht kunnen komen. Dit dieet is eigenlijk naar voren gekomen in de tijd dat er veel werd gesproken over dat mensen slank moesten zijn. Het werd gezien als een belangrijke norm. Als mensen (te) dik waren, werd dit als negatief ervaren. De mensen die te dik waren werden gezien als zwak, lui, ze hebben geen zelfvertrouwen en het zou hun eigen schuld zijn dat ze te dik zijn. Er werd niet gedacht dat mensen bijvoorbeeld last zouden hebben van een ziekte, nee. Dik werd altijd gezien als negatief.

Als je het dieet denk je slank wilt volgen, dan word je hierdoor aantrekkelijk, want je wordt slanker. Met deze instelling begonnen veel mensen aan het dieet. Het gaat er bij het dieet om dat je gezond en met regelmaat eet. Als je de gedachten hebt dat je slanker bent, dan ga je je hier ook naar gedragen. Je gaat rechter lopen, je wordt van binnen zelfverzekerder en dit straal je ook uit naar de buitenwereld. Hierdoor word je zekerder en ga je positief over jezelf denken. Dat is eigenlijk het idee dat achter het denk je slank dieet zit.

Het is vaak zo dat mensen die te zwaar zijn, niets positiefs meer aan zichzelf zien. Door het dieet kunnen mensen weer positief naar zichzelf leren kijken. Het is niet de bedoeling dat iedereen zichzelf streng beoordeeld. Vind je jezelf te dik? Probeer dan eens het denk je slank dieet.

This entry was posted in Gezonde gewoontes and tagged , . Bookmark the permalink.