Eiwitdieet

Om je lichaam te laten functioneren zijn eiwitten nodig. Deze zetten namelijk eiwitten om in aminozuren. Gemiddeld zijn er twintig belangrijke aminozuren die je nodig hebt. Elf hiervan worden door het lichaam zelf aangemaakt, de overige negen worden gehaald uit de eiwitten in de voeding. Hierbij komt nog kijken dat niet alle eiwitten hetzelfde zijn. Hiervoor geldt dus dat niet alle eiwitten alle negen noodzakelijke aminozuren bevatten. Vlees en soja zijn hierbij wel compleet.

Een eiwitdieet is belangrijk en goed. Als je voeding eet waar veel eiwitten inzitten, worden de plaatsing van het voedsel naar vanuit de maag naar de darmen vertraagd. Dit betekent dat je maag langer vol blijft, hierdoor heb je niet snel een hongergevoel en hoef je dus niet snel te eten. De bloedsuiker blijft door de eiwitten langer laag. De suikerspiegel stijgt langzamer, omdat het langer de tijd nodig heeft om de eiwitten te verteren.

Je lichaam gebruikt meer energie om eiwitten te verwerken, bij koolhydraten verbruikt het bijvoorbeeld veel minder energie. Als je een eiwit dieet wilt volgen, is het belangrijk dat je er op let welke eiwitten je binnen krijgt. Daarbij moet je ook kijken wat je naast de eiwitten zoal op een dag binnenkrijgt. Als je bijvoorbeeld veel slechte vetten binnenkrijgt, is het belangrijk dat je hier ook wat aan gaat doen. Door teveel slechte vetten in je lichaam wordt de kans op een hartkwaal namelijk vergroot, waardoor je weer kilo’s aankomt en wat weer gevolgen heeft voor de hart- en vaatziekten.

This entry was posted in Eiwitrijk and tagged , . Bookmark the permalink.