Weegclub

De Weegclub is een online club. Bij deze club is iedereen boven de achttien jaar met welk dieet dan ook welkom. Het grootste gedeelte van de Weegclub bestaat uit het forum, waarop je met andere mensen recepten en tips kunt uitwisselen. Ook kan het handig zijn als motivatie. Wanneer je het even niet meer ziet zitten kun je van je afschrijven en steken de andere deelnemers je een hart onder de riem steken.

Ook plaatsen veel mensen hun eetdagboeken op de site. Zo kunnen ze zelf meer inzicht krijgen in hun eetgewoonten en kunnen ze tegelijk feedback krijgen van andere deelnemers. Door een eetdagboek bij te houden kom je er al snel achter wat voor jou wel of niet goed werkt en wat je beter had kunnen laten.

Een ander onderdeel van de site is het mee wegen. Eens per week kun je op een dag en tijd van jouw keuze je gewicht invoeren. Deze gegevens worden verwerkt in een grafiek, zodat je precies kunt zien hoe het gaat met het afvallen. Tevens is er een pagina voor deelnemers die hun streefgewicht hebben behaald.

Lid worden van de Weegclub is gratis en indien gewenst anoniem. De Weegclub wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. De Weegclub verstrekt dan dus ook geen medische begeleiding. Wanneer je gezondheidsklachten hebt is het dus aan te raden contact op te nemen met de huisarts.

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding and tagged , . Bookmark the permalink.