Zwangerschapsdieet

Er is een dieet speciaal voor zwangere vrouwen, dat wordt ook wel het zwangerschapsdieet genoemd. Het is tijdens een zwangerschap namelijk belangrijk dat je gebalanceerd eet. Veel vrouwen eten onregelmatig tijdens de zwangerschap, met name de eerste drie maanden omdat ze dan veel misselijk zijn. Hierdoor krijg je gewichtstoename. Daarnaast krijg je tijdens de eerste drie maanden vaak ongezonde voeding en te weinig vocht binnen. Dit zijn gevaarlijke aspecten tijdens de zwangerschap, gezond eten is belangrijk!

Als je zwanger bent, is het belangrijk dat je 300 calorieën of meer per dag binnenkrijgt bovenop de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Je moet naar je eigen lichaam luisteren en goed eten volgens de schijf van vijf, waarin staat welke producten belangrijk zijn met de dagelijkse hoeveelheid er bij.

Vanaf de vierde maand tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat je ongeveer 1500 milligram calcium binnenkrijgt. Het is belangrijk omdat dit goed is voor de botten van jezelf en voor je kind. Daarnaast is melk aanbevolen samen met andere zuivelproducten. Vezels worden ook aangeraden om verstopping te voorkomen. Daarom is het aan te raden veel groenten, fruit en graanproducten te eten.

Er wordt vaak gezegd dat vrouwen een tekort aan ijzer hebben tijdens de zwangerschap. Daarom is het belangrijk om voldoende groene groenten en vlees te eten. Je kunt er ook voor kiezen om ijzer supplementen in te nemen. Dit gaat altijd in overleg met je verloskundige of met je gynaecoloog. Zij geven je ook precies aan wat je aan voedingsmiddelen nodig hebt en hoeveel. Het is belangrijk dat je geen alcohol drinkt en niet rookt tijdens de zwangerschap.

This entry was posted in Eetgewoontes, Gezonde gewoontes and tagged , . Bookmark the permalink.