Previtas (Dr. Frank dieet)

Previtas zijn verschillende klinieken voor gewichtsmanagement. Het is bedoeld voor iedereen. Previtas besteedt veel aandacht aan de oorzaak van het overgewicht. Deze oorzaak is namelijk voor veel mensen anders en daarom heeft ook iedereen een andere benadering nodig. Het is handig als je inzicht krijgt in je eigen patronen, want wanneer je zelf weet wat je (verkeerd) doet, kun je het veranderen.

Het programma wordt opgesteld op basis van de medische historie en de wensen van de cliënt. Het is de bedoeling dat de cliënt het gewicht onder controle krijgt. Dit gebeurt eerst door ervoor te zorgen dat er minder energie wordt opgenomen dan de cliënt verbruikt. Wanneer de cliënt zijn of haar streefgewicht heeft behaald, is het de bedoeling dat er samen met de cliënt wordt gezorgd dat de energieopname en het energieverbruik in balans zijn.

Previtas gebruikt verschillende meettechnieken om het overgewicht vast te stellen. Zo wordt de Body Mass Index (BMI) van de cliënt berekend en wordt er een tailletest gedaan om te zien hoe de kilo’s verdeeld zijn en of dit een verhoogd risico op gezondheidsproblemen geeft. Verder wordt er een bloedonderzoek gedaan. Samen met de diëtist wordt er dan een streefgewicht vastgesteld. Dit gewicht is alleen te bereiken als er een verandering in het eet en beweegpatroon worden aangebracht.

Het programma bestaat uit drie fasen. Allereerst is er de Start-it fase. Deze duurt meestal vier weken. Tijdens deze fase is er de keuze uit een low fat-dieet of een low carb-dieet. Tijdens deze fase zal de cliënt in korte tijd veel kilo’s kwijtraken. Vervolgens is er de Do-it fase. Tijdens deze fase leert de cliënt over beweging en gezonde voeding en wordt dit ingepast in het dagelijkse leven. De diëtist zal een dieet samenstellen. De Do-it fase duurt acht weken. Tot slot is er de Keep-it fase. Deze is bedoeld om het gewicht te behouden. Deze fase duurt tien maanden. Maandelijks wordt er een bezoek aan de diëtist gebracht.

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding and tagged , . Bookmark the permalink.