Weight Watchers

Al sinds de jaren 60 geeft Weight Watchers in Nederland cursussen over afvallen. De cursussen worden geleid door een coach. Deze coach heeft ooit zelf ook de Weight Watchers cursus gevolgd en is zo afgevallen. Dit zorgt voor een betere band tussen cursisten en coach.

Weight Watchers werkt met het ProPoints plan. Bij dat plan wordt er gebruik gemaakt van voedingsmiddelen die je lang een verzadigd gevoel geven en je gezondheid op peil houden, maar ook van voedingsmiddelen waar je van kunt genieten. Zo wordt afvallen een stuk makkelijker.

Gemiddeld doen er zo´n 25 cursisten mee per cursus. Dit zijn zowel mannen als vrouwen. Iedere week wordt er eerst gewogen. Daarna krijgt iedere cursist informatie over het onderwerp van de week. Dit onderwerp wordt besproken in de groep. Je mag wat zeggen, maar het hoeft niet en er is geen verplichte voeding. Je kunt dus gewoon eten wat je zelf wilt. Bijna iedereen heeft wel een Weight Watchers cursus in de buurt, bijvoorbeeld in een buurthuis. Zo is Weight Watchers heel toegankelijk.

Voor mensen die, om welke reden dan ook, niet naar een Weight Watchers cursus willen bestaat er het Weight Watchers Online programma. Door middel van interactieve hulpmiddelen kun je online je eetgewoontes en bewegingsgewoontes bijhouden. Ook heb je de keuze uit vele gezonde recepten en is het mogelijk demonstraties van workouts online te bekijken.

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding, Eetgewoontes and tagged . Bookmark the permalink.