Brooddieet

Het brooddieet is bekend van de jaren tachtig. In deze tijd deze meer dan twee miljoen mensen mee met het brooddieet. Dit gebruikten zij op dat moment om af te vallen. Het dieet was in die tijd erg populair. Het dieet is geintroduceerd door de Nederlands arts dr. C.M. de Vos. Het is eigenlijk een wisseldieet. Het is eigenlijk zo dat je om de dag alleen maar brood eet, met wat water, koffie of thee er bij. De dagen tussen in kun je gewoon normaal eten, wat je gewend ben, dus bijvoorbeeld drie maaltijden per dag waarvan de avond één warme maaltijd. Op deze dagen zijn ook tussendoortjes toegestaan.

Het brooddieet werkt in principe bij alle bruine broden, maar het werkt het beste bij donker brood. Hierbij kun je denken aan volkorenbrood of meergranenbrood. Het dieet kent veel voordelen. Het is namelijk eenvoudig, makkelijk vol te houden, en het werkt er goed. Het werkt nog effectiever, wanneer je naast het eten van brood ook meer gaat bewegen. Dan kun je wel twee kilo per week kwijt raken. Een ander voordeel is dat het brooddieet goedkoop is.

De dagen dag je geen brood eet, moet je wel gezond eten. En voldoende voedingsstoffen binnen krijgen is ook belangrijk. Het is op deze dagen belangrijk dat je geen maaltijden over gaat slaan. Vroeger kreeg je door middel van het brooddieet onvoldoende voedingsstoffen binnen. Maar momenteel is dat niet meer zo. Brood bevat namelijk voldoende voedingstoffen met vitaminen en mineralen die een mens nodig heeft.

This entry was posted in Eetgewoontes and tagged . Bookmark the permalink.