Atkins dieet

Het Atkins dieet is een dieet dat bestaat uit vier fasen. De eerste fase is het introductiedieet. Je bent gedurende de eerste veertien dagen van het dieet bezig met een soort van introductie. Deze fase bestaat voornamelijk uit vetverbranding. Je eet gedurende deze fase maar maximaal twintig gram koolhydraten per dag. Deze bevinden zich in de groenten. Je mag tijdens deze periode wel onbeperkt vetten en eiwitten eten. Hierbij kun je denken aan kip, vlees, kaas, boter en eieren.

Dan ga je over naar fase twee, continu gewichtsverlies. Je werkt in deze fase naar je streefgewicht toe. Het aantal koolhydraten dat je verbruikt ga je verhogen. Dit doe je door langzaam aan wat meer koolhydraten op te nemen in je dieet. Hierbij kun je denken aan noten, of aardbeien. Dit kun je opbouwen door eerst vijf gram koolhydraten per dag te nemen. Dit doe je dan ongeveer een week.

Dan ga je naar fase drie, de pre handhavingfase. Hierbij ga je je voorbereiden op de laatste fase. Je valt in deze periode niet veel meer af, te denken aan een halve kilo per week. Je mag gedurende deze periode één of twee keer per week kiezen voor een voedingsproduct met een hoger gehalte aan koolhydraten. Hierbij kun je denken aan fruit of aardappels. Hierbij kun je goed hulp gebruiken van de koolhydratentabel. Vervolgens beland je in de laatste fase, de handhavingfase.

Hierbij is het belangrijk dat je de balans hebt gevonden tussen de koolhydratenconsumptie en het feit dat je op gewicht kunt blijven. Dit is altijd even zoeken, maar als je deze manier van dieet gaat combineren met je leefwijze, dan is dit prima te doen.

Er zijn diverse recepten verkrijgbaar over dit dieet die je een steuntje in de rug kunnen blijven geven tijdens de rest van je leven, zodat je op gewicht kunt blijven.

This entry was posted in Koolhydraatarm and tagged , . Bookmark the permalink.