Yoghurtdieet

Het yoghurtdieet is een dieet wat nog niet helemaal duidelijk is. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan, maar het wordt nog niet direct aangeduid als een officieel dieet. Het wordt vaak wel genoemd onder de noemer ziekenhuisdieet. Omdat veel mensen dit zo noemen, heeft het al wel naamsbekendheid opgeleverd.

Het gaat er bij dit dieet om dat je drie bekertjes yoghurt neemt, hierbij gaat het om ongeveer 200 ml. Dit is een onderdeel van een caloriebeperkend dieet, dit leidt tot ongeveer twintig procent meer gewichtverlies, maar dat niet alleen het leidt ook tot zestig procent meer vetverlies.

Als iemand dit dieet wil volgen, is het belangrijk dat je de eerste week en de tweede week om de dag een yoghurtdag houdt. Dit betekent dat je twee liter magere yoghurt inneemt. Je mag ook kiezen voor Optimel. Als je hier duizelig van wordt of tussen de dag door, dan is het belangrijk dat je druivensuiker inneemt.

De andere dagen neem je gemiddeld drie schaaltjes magere yoghurt, 3 boterhammen met mager beleg, ongeveer drie appels en mager vlees/vis met groente en aardappels. In de derde week mag je één yoghurtdag nemen en dan twee gewone dagen, in week vier blijft dit één yoghurt dag maar komen er drie gewone dagen en na deze vier weken ga je weer gewoon eten, want je mag het niet langer dan vier weken volgen.

Het is dus een dieet wat draait om de basis, yoghurt. Maar er komen ook andere aspecten bij kijken. Het is dus geen saai dieet, het is goed te volgen omdat je ook andere voedingsmiddelen binnenkrijgt en niet flauw of hongerig wordt van het dieet.

This entry was posted in Caloriearm and tagged , , . Bookmark the permalink.