Diëtiste

Een diëtiste is een voedings- en dieetdeskundige. Niet iedereen kan zich een diëtist noemen, want deze titel is wettelijk beschermd. Alleen personen die de Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek succesvol hebben afgerond, mogen zichzelf diëtist noemen.

Wanneer je niet alleen last hebt van overgewicht, maar hiernaast ook nog een lichamelijk probleem hebt, kan het handig zijn naar de huisarts te gaan. Na overleg met jou kan de huisarts je doorverwijzen naar een diëtiste.

Een diëtiste begeleidt niet alleen mensen met over- of ondergewicht, maar begeleidt ook mensen die vanwege een andere reden een speciaal dieet nodig hebben. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld patiënten met suikerziekte of een hoog cholesterolgehalte.

Samen met de diëtist wordt er gekeken naar de huidige voedingspatronen en deze worden zo nodig aangepast. Ook kan de diëtist een bepaald eetpatroon adviseren, zodat de lichamelijke gezondheid van de patiënt vooruit gaat. Hiernaast begeleidt en motiveert de diëtist de patiënt.

Het grote voordeel van een diëtist is dat hij een volwaardig dieet voor je zal samenstellen. Wanneer mensen willen afvallen is het belangrijk dat zij nog steeds alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit geldt natuurlijk helemaal voor mensen die niet alleen gewichtsproblemen maar ook nog lichamelijke klachten hebben. Bij die mensen is het extra van belang een volwaardig dieet te volgen.

Diëtisten kunnen zelfstandig werken, maar kunnen ook in ziekenhuizen of verzorgingstehuizen in loondienst werken.

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding and tagged , . Bookmark the permalink.