10 dagen dieet

Een dieet dat je kunt volgen is het 10 dagen dieet. Dit is een dieet waarbij je in tien dagen vijf kilo af kunt vallen. Er gelden voor deze dieetvorm een aantal basisregels. Allereerst is het belangrijk dat je water, koffie en thee, natuurlijk zonder suiker en melk mag drinken. Deze dranken mag je onbeperkt nuttigen. Vervolgens moet je minimaal twee en een halve liter water drinken per dag. Wat betreft het eten, gaat het er om dat je wel vlees mag eten, maar dan alleen mager vlees. Het is belangrijk dat je dit vlees alleen vetvrij gaat braden. Daarbij komt ook kijken dat je geen grote sneden brood mag eten, het gaat er om dat je volkorenbrood eet. Op dit brood moet je margarine doen en geen boter. Verder kun je op je brood mager vlees doen. Daarnaast is het belangrijk dat je bij andere voedingsproducten geen mayonaise eet. Bij de sla kun je bijvoorbeeld dressing eten, maar geen mayonaise. Sausjes bij de groenten zijn ook niet goed.

Je moet bij dit dieet goed opletten op wat je in de avonduren en op je brood wil eten. Hierbij is het belangrijk dat je zo min mogelijk vet pakt, dus vetarm en vetvrij koken. Qua brood is het makkelijkste als je alleen volkorenbrood eet, omdat bij de andere broden weer extra toevoegingen zitten die niet bij dit dieet passen.

Het dieet is goed vol te houden, het zit namelijk vol variatie. Er zijn op internet en in de boeken diverse mogelijkheden te vinden om dit dieet tien dagen vol te houden en de nodige kilo’s kwijt te raken.

This entry was posted in Caloriearm and tagged . Bookmark the permalink.