Sonja Bakker

Sonja Bakker is een gewichtsconsulente. Ze is geboren in Avenhorn op 3 november 1974. In 1995 begon ze met haar opleiding tot gewichtsconsulent en in 1997 haalde zij haar diploma. Datzelfde jaar startte zij haar eigen praktijk. Ook heeft Sonja een cursus orthomoleculaire voeding gevolgd. Dit heeft haar geholpen haar eigen dieetmethode te ontwikkelen.

Sonja Bakker heeft een aantal boeken geschreven. Haar eerste boek heet ‘Bereik je ideale gewicht!’, haar tweede boek heet ‘Bereik én behoud je ideale gewicht’. Deze boeken behoorden regelmatig tot de meest verkochte boeken in Nederland. Hierna zijn nog enkele andere boeken verschenen. De boeken zijn uitgegeven door Koen Lenting, die op dat moment Sonja’s man was. Inmiddels zijn ze gescheiden. Koen en Sonja hebben twee zoontjes.

In Sonja Bakkers boeken staat het dieet uitgelegd. Het is aan te passen naar smaak, want voor vele producten worden alternatieven gegeven. Toch leverde het Voedingscentrum veel kritiek op het dieet van Sonja Bakker. Zo zouden de weetjes in het boek niet overeenkomen met de waarheid en is het wel mogelijk af te vallen met het dieet, maar niet om dat ideale gewicht te behouden. Verder zouden Sonja’s menu’s niet overeenkomen met de Schijf van vijf.

Sonja Bakkers succes nam langzaam af en eind september 2009 kondigde zij aan te stoppen met een groot deel van haar activiteiten.

This entry was posted in Afvallen onder begeleiding and tagged . Bookmark the permalink.